Бойовики сім годин поспіль поливали вогнем військових під Мар'їнкою. Мапа АТО

Бойовики сім годин поспіль поливали вогнем військових під Мар'їнкою. Мапа АТО

Бойовики сім годин поспіль поливали вогнем військових / Фото: ТСН.ua/Ніна Грушецька

Один боєць ЗСУ отримав поранення.

Упродовж минулої доби ситуація на Маріупольському напрямку загострилася, проте в районі Донецька активність бойовиків дещо знизилася. Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 1 – було поранено у Мар'їнці.

Про це на брифінгу поінформував речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Противник один раз порушив режим тиші в районі Попасної. При цьому окупанти вистрілили з міномета, а також кілька хвилин вели вогонь з гранатомета і стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Противник продовжує вести обстріли позицій сил АТО по всьому фронту, проте важке озброєння майже не використовує. Найбільшу кількість обстрілів окупантів зафіксовано у Луганському, Зайцевому, Новгородському та Пісках.

Маріупольський напрямок

Епіцентром бойових дій вчора був фронт під Мар'їнкою. Противник вів масовані обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів та епізодично застосовував бронетехніку, зенітку та міномети. Перестрілки між окупантами та силами АТО тривали понад 7 годин.

Ситуація в зоні АТО станом на 19.02 / Фото: ТСН.ua

Кілька ворожих обстрілів зафіксовано південніше – в районі Старогнатівки та Чермалика.

Крім того, вчора на Маріупольському напрямку було зафіксовано 4 польоти ворожих БПЛА.

Водночас, за інформацією української розвідки, Росія продовжує забезпечувати бойовиків зброєю та боєприпасами.Зокрема до Горлівки прибули 6 тягачів з танками Т-72, до Сніжного – 3 БТР, 4 танки, 3 установки "Град", 2 САУ, 2 вантажівки з гарматами на причепах та інше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація