Бойовики відкрили вогонь з "Градів" з території окупованого Комінтернового - штаб АТО

Бойовики відкрили вогонь з "Градів" з території окупованого Комінтернового - штаб АТО

Фото: Reuters

Терористи обстріляли окуповані ними ж селища.

Бойовики терористичної організації "ДНР" у середу, 3 лютого, відкрили вогонь з "Градів" з території селища Комінтернове, яке знаходиться у "сірій зоні", але було окуповане терористами.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними українських військових, бойовики вели вогонь с 16 до 17 години у бік населеного пункту Саханка, яке знаходиться під окупацією "ДНР".

Окрім того, з того ж Комінтернового терористи обстріляли окуповане ними ж селище Октябр зі 120-мм мінометів, зенітної установки та протитанкового ракетного комплексу.

"В обох випадках ці провокативні обстріли проводилися з метою звинувачення сил АТО в порушенні Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 2 лютого бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 1 лютого - 56, 31 січня - 53 разів, 30 січня - 12 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

В окупованому Комінтерновому закріпились бойовики

В окупованому Комінтерновому закріпились бойовики

Повʼязані теми:

Наступна публікація