Бойовики відмовилися від обміну схоплених під Широкиним вісьмох "саперів" - Геращенко

Бойовики відмовилися від обміну схоплених під Широкиним вісьмох "саперів" - Геращенко

Фото: УНІАН

Загалом Київ пропонує обміняти 50 сепаратистів на 25 українських військових.

Бойовики угрупування "ДНР" відмовилися від обміну схоплених під Широкиним вісьмох, як вони кажуть, "саперів" на українських військових.

Про це заявила представник України у Тристоронньої контактної групі Ірина Геращенко, передає Укрінформ.

"Нещодавно під Широкиним наші військові Збройних Сил України затримали 8 членів диверсійної групи, які назвалися "саперами", хоча вони скоріше мінери. І українська сторона заявила, що ми готові до передачі цих осіб задля звільнення тих наших хлопців, хто більше року там сидить, у надважких умовах. Що ви думаєте? Офіційна відмова, ні", - заявила вона.

За словами Геращенко, загалом українська сторона пропонує бойовикам обміняти 50 сепаратистів на 25 військовослужбовців ЗСУ, але вони не погоджуються.

Нагадаємо, 27 червня підрозділи сил АТО захопили в полон вісім бойовиків у районі східної околиці Широкиного. Розвідники виявили в демілітаризованій зоні групу терористів, які вели вогонь по позиціях українських військ, порушуючи Мінські домовленості. Військові запропонували бойовикам здатися - вісім погодилися, а троє відкрили вогонь. Бійці АТО змушені були стріляти у відповідь, і в підсумку всі троє терористів були вбиті.

Пізніше СБУ опублікувала відео допитів затриманих під Маріуполем "ДНРівців". За словами бойовиків, вони мали замінувати території за завданням російських кураторів.

Зазначимо, що колишній глава Адміністрації президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук заявив, що бойовики, які контролюють частину Луганської та Донецької областей, відмовляються від обміну полоненими і наполягають на ухваленні Верховною Радою закону про амністію.

Під Маріуполем узяли в полон вісім проросійських бойовиків

Під Маріуполем узяли в полон вісім проросійських бойовиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація