Бойовики використовують озброєння великого калібру та заборонений "Гіацинт". Дайджест АТО

Бойовики використовують озброєння великого калібру та заборонений "Гіацинт". Дайджест АТО

Фото: Reuters

Ворог застосовує зброю проти мирних жителів.

Бойовики 37 разів обстріляли позиції українських воїнів. Ворог посилює обстріли із важкого озброєння.

Про це інформує прес-центр АТО у Facebook.  

Ранок почався для українських захисників у Зайцеве та Майорську з потужних ворожих обстрілів. Тут впродовж двох годин вони застосували вогонь артилерії калібру 152мм та 122мм і мінометів калібру 120мм і 82мм. Загальна кількість снарядів та мін склала більше 300 одиниць. Підтвердженням того, що НЗФ використовували озброєння великого калібру проти місцевого населення є численні свіжі воронки на приватних садибах місцевих мешканців глибиною від одного до півтора метра та у діаметрі від 2 до 4 метрів.

Потім ворог гатив із мінометів по Водяному та Талаківці. Ворог знову цілив в помешкання мирних мешканців, знищуючи будинки та автомобілі.

Також розвідкою сил АТО поміж населеними пунктами Макіївка та Ясинувата виявлено 4 ворожі гаубиці "Гіацинт" калібру 152 мм. Важке озброєння знаходиться на бойових позиціях НЗФ на відстані близько 8 кілометрів від лінії розмежування, що є значним порушенням Мінських домовленостей.

Нагадаємо, що раніше під Авдіївкою російські війська використали проти українців заборонені Женевською конвенцією протипіхотні міни ПОМ-2. Їхня особливість – це самоліквідація від 4 до 50 годин.

Бої за промислову зону на околицях міста тривають практично постійно. До місця ймовірного штурму стягуються не лише резерви бандформувань, але й пряме підкріплення з Росії.

Українська розвідка відзвітувала про втрати ворога на Донбасі

Українська розвідка відзвітувала про втрати ворога на Донбасі

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18:00 годину 31 березня 2016 року:Ситуація в зоні проведення антитерористично...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Thursday, March 31, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація