Минулої доби бойовики випустили півсотні мін і поранили чотирьох військових

Минулої доби бойовики випустили півсотні мін і поранили чотирьох військових

Фото: Reuters

Бойовики скинули фосфорні гранати в селищі Городівка.

Минулої доби під час бойових дій на Донбасі поранення отримали чотири українські військовослужбовці. Військові постраждали внаслідок обстрілів Авдіївки. Жоден 19 лютого з боєць не загинув.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, бойовики минулої доби випустили понад 50 мінометних мін у зоні АТО.

На Луганському напрямку минулої доби бойовики дотримувалися режиму припинення вогню.

Натомість на Донецькому напрямку тривали бої низької інтенсивності з епізодичним застосуванням важкого озброєння. Найгарячішими точками були населені пункти Луганське, Новгородське, Авдіївка та Опитне.

На Маріупольському напрямку найбільш гаряче було під Мар'їнкою та Красногорівкою, де бойовики обстрілювали українські позиції з БМП та мінометів. Дві там спрацював ворожий снайпер.

Із мінометного дощу бойовики також поливали підступи до Гнутового. Під Широкиним бойовики порушили режим тиші тричі.

Окрім того, в ніч з 18 на 19 лютого бойовики атакували військові склади ЗСУ поблизу селища Гродівка Красноармійського району на Донеччині, скидаючи фосфорні запалювальні гранати. Осередки займання, які виникли внаслідок розривів, були своєчасно локалізовані силами резервної групи.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 18 лютого бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 17 лютого - 47 разів, 16 лютого - 60 разів, 15 лютого - 79 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація