Бойовики випустили рекордну кількість мін на Донецькому напрямку

Бойовики випустили рекордну кількість мін на Донецькому напрямку

Фото: Reuters

Минулої доби на Донбасі поранення отримали четверо українських військових.

Минулої доби під час бойових дій в зоні АТО поранення отримали четверо українських військових.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, інформує УНІАН.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, четверо отримали поранення", - сказав він.

За його слоавами, терористи активізували бойову активність на Донецькому напрямку: 30 липня кількість обстрілів позицій сил АТО зросла вдвічі в порівнянні з попередньою добою.

"На Донецькому напрямку бойова активність ворога знову зросла. У порівнянні з добою раніше кількість обстрілів збільшилася майже вдвічі і склала 39. Почастішали випадки застосування ворогом мінометів. Так, кількість мін, випущених по позиціям сил АТО, за підрахунками військових, склала більше 220, що є абсолютним рекордом попередніх 7 днів", - наголосив Лисенко.

Речник зазначив, що районом найбільшої активності бойовиків залишається Авдіївська промзона. На неї припадає третина усіх порушень режиму "тиші" з боку ворога на Донецькому напрямку. Минулої доби менш ніж за годину там бойовики випустили по позиціях українських військових більше 110 артилерійських снарядів різного калібру.

Також, додав Лисенко, бойові дії середньої інтенсивності тривають на Світлодарській дузі та на північних околицях Горлівки. "В районі Донецького аеропорту ворог вчора активізувався пізно ввечері. Зокрема, вже вдруге за тиждень захисники летовища потрапили під артилерійський вогонь в районі селища Піски", - сказав він. 

За його інформацією, на Маріупольському напрямку найбільша активність ворога простежувалась у Мар‘їнці.

"Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 25 ворожих обстрілів, що вдвічі більше ніж добою раніше", - зауважив Лисенко. 

Також не зменшує свою бойову активність ворог і на Луганському напрямку поблизу Попасної. На цьому напрямку вчора загалом бойовики порушували режим припинення вогню 6 разів.

Нагадаємо, що минулої доби російські окупаційні війська 70 разів відкривали вогонь по українських позиціях, зокрема й із забороненої Мінськими угодами 120-мм та 152-мм важкої зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація