Бойовики з мінометів та гранатометів обстріляли військових на Донецькому та Маріупольському напрямках

Бойовики з мінометів та гранатометів обстріляли військових на Донецькому та Маріупольському напрямках

Терористи продовжують провокації у зоні АТО. / Фото: Getty Images

З початку доби терористи 22 рази порушили перемир'я.

У суботу, 6 лютого, з початку доби бойовики 22 рази порушували режим тиші у зоні АТО. Обстріли відбувалися на Донецькому та Маріупольському напрямках, йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00.

Терористи зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли опорні пункти українських військових в Опитному, Пісках та на шахті Бутівка. Поблизу Мар'їнки працював снайпер бойовиків.

А Зайцевому незаконні збройні формування застосували проти військових гранатомети та великокаліберні кулемети, а по опорних пунктах в Майорську та Троїцькому вели вогонь ще й з мінометів.

Позиції сил АТО у Красногорівці були обстріляні бойовиками з мінометів калібру 82 та 120 мм, великокаліберних кулеметів та БМП.

Кількість обстрілів за добу на Сході країни сягнула рекордних восьми десятків

Кількість обстрілів за добу на Сході країни сягнула рекордних восьми десятків

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація