Бойовики з танків і САУ цілеспрямовано гатили по мирній Красногорівці, ігноруючи позиції ЗСУ

Бойовики з танків і САУ цілеспрямовано гатили по мирній Красногорівці, ігноруючи позиції ЗСУ

Бойовики з танків і САУ цілеспрямовано гатили по мирній Красногорівці, ігноруючи позиції ЗСУ

По українських позиціях вони чомусь не гатили.

Красногорівка, що розташована за крок від північно-західних околиць окупованого нині проросійськими терористами Донецька, удосвіта потрапила під ворожий артилерійський обстріл. Прямих влучань великокаліберних снарядів не витримали кілька квартир у багатоповерхівці в мікрорайоні "Сонячний", ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Голова цівільно-військової адміністрації Красногорівкі Олег Ліванчук демонструє наслідки 10-годинного обстрілу бойовиками одного з міських кварталів. Це зруйновані вщент житлові приміщення, осколки 82-міліметрових мін, танкових снарядів і САУ.

Терористи почали обстріл близько 19:00 вечора і не вгамовувались аж до 5:00 ранку. Працювали кілька танків, САУ калібром 152 мм та міномети.

Танковий снаряд пробив дах одного з будинків, далі від нього рикошетом полетів прямісінько в 5-поверхівку. Пробивши декілька поверхів, снаряд зупинився аж у підвалі.

Лише дивом минулося без загиблих. Почувши постріли, мешканці будинків ховались у підвалах. Це їх і врятувало. Проте одна літня жінка до безпечного місця дістатися не встигла. З важким пораненням ногі її доправили до лікарні.

"Моя квартира постраждала. Он Доценко в лікарні, господарка, а я над ними живу. Підлогу підняло на півметра у моїй квартирі. Все, що можна було, все розбито", - скаржиться мешканка Красногорівки Надія Куценко.

Красногорівка потрапила під ворожий артилерійський обстріл

Красногорівка потрапила під ворожий артилерійський обстріл

До позицій терористив звідси кілька кілометрів. Танки били з окупованої Старомихайлівки. Ворожа арта – із самого окупованого Донецька.

По позиціях українських військових на цій ділянці фронту в цю ніч ворог не стріляв. Терористи цілеспрямовано гатили по цивільних, аби потім звинуватити в обстрілах українських військових. Втім, місцеві, переконують: хто руйнував їхнє місто – добре розуміють.

"Михайлівка, прямо. Той бік. "ДНР". А завтра кричатимуть Басурін і Захарченко, що обстріляли їх, що в них жертви! А в нас тут карнавал", - обурена мешканка Красногорівки Алла Сегеда.

"Агресивна Росії і Путін ведуть підступну політику", - вважає інша місцева жителька Олена Кравченко.

Мешканці Красногорівки не чекають нічого доброго і цієї ночі. З настанням сутінків вони розійдуться по підвалах, очікуючи чергові подарунки від "руського мира".

Як повідомлялося, двоє українських бійців загинули і ще один поранений поблизу Маріуполя. Напередодні біля села Павлопіль бойовики відкрили артилерійський вогонь.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація