Бойовики завдали потужних обстрілів по Зайцевому і Майорську. Дайджест АТО

Бойовики завдали потужних обстрілів по Зайцевому і Майорську. Дайджест АТО

Фото: Getty Images

Удень 12 червня градус напруги у зоні АТО дещо знизився.

Впродовж дня, 12 червня, російсько-сепаратистські війська зменшили кількість обстрілів уздовж лінії розмежування і градус напруги у зоні АТО дещо зменшився. Разом із тим, бойовики 12 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, йдеться у зведенні штабу АТО станом на 18.00.

Найзапекліші обстріли традиційно відбувалися на Донецькому напрямку. Опівночі терористи з гранатометів, озброєння БМП та 122 мм самохідних артилерійських установок відкрили вогонь по укріпленнях поблизу Зайцевого, а з мінометів калібру 82 мм - поруч Невельського та Майорська.

О першій ночі бойовики обстріляли пункту пропуску "Майорськ" з важких мінометів калібру 120 мм, а позиції неподалік Ленінського накрили вогнем з мінометів різних калібрів.

Зранку зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем сепаратисти обстріляли шахту "Бутівка", а по обіді під обстріл потрапили позиції поруч Авдіївки.

На Маріупольському напрямку неподалік Гнутового та Гранітного тривали обстріли зі стрілецької зброї, а поруч Мар'їнки - з мінометів калібру 82 мм.

На Луганському напрямку було відносно спокійно.

В окремих випадках українські військові відкривали вогонь у відповідь, зазначають в штабі АТО.

Нагадаємо, що координатор батальйону "Київ-1" нардеп Євген Дейдей повідомив про 4 загиблих та 13 поранених внаслідок нічного артобстрілу Авдіївки. За його словами, під обстріл потрапили бійці 128 бригади і "Правого сектору". Своєю чергою, кореспондент ТСН Олександр Загородній підтвердив інформацію про 4 загиблих добровольців. За його інформацією, поранення отримали 14 бійців. Кореспондент ТСН Іван Гребенюк повідомив, що втрати сталися внаслідок обвалу на шахті "Бутівка", який спричинили обстріли. Він також зазначив, що волонтери повідомляють про поранення від 15 до 20 бійців. У Міноборони заперечують такі втрати. За інфомацією штабу АТО, жоден військовий вночі не загинув.

Повʼязані теми:

Наступна публікація