Бойовики збільшили кількість обстрілів у зоні АТО: гатять з кулеметів, гранатометів та мінометів

Бойовики збільшили кількість обстрілів у зоні АТО: гатять з кулеметів, гранатометів та мінометів

Фото: Reuters

Під прицілом позиції українських військових поблизу Донецька, Горлівки та Маріуполя.

У неділю, 7 лютого, ситуація у зоні АТО загострилася: з початку доби бойовики 37 разів порушили режим припинення вогню, тоді як минулого дня за цей же проміжок часу здійснили 22 обстріли.

На Донецькому напрямку терористи зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів обстріляли укріплення сил АТО в Пісках та Опитному. В Мар'їнці, Авдіївці та на шахті Бутівка позиції військових були обстріляні з гранатометів. З великокаліберних кулеметів та АГС проросійські найманці гатили по Красногорівці.

В районі Горлівки бойовики з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли опорні пункти ЗСУ у Новгородському та Миронівському. Позиції українських у Троїцькому бойовики накрили мінометним вогнем.

Окрім того, на Маріупольському напрямку терористи з великокаліберних кулеметів обстріляли опорний пункт сил АТО в районі Гранітного.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 6 лютого бойовики 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 5 лютого - 84, 4 лютого - 81, 3 лютого - 55 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Бойовики посилили обстріли позицій сил АТО з мінометів

Бойовики посилили обстріли позицій сил АТО з мінометів

Повʼязані теми:

Наступна публікація