Через інтенсивні обстріли бойовиків на Донеччині закриють пропускний пункт

Через інтенсивні обстріли бойовиків на Донеччині закриють пропускний пункт

На Донеччині закриють пропускний пункт "Зайцеве" / Фото: УНІАН

Роботу контрольного пункту відновлять лише за умови повного припинення вогню.

Із середи, 3 лютого, на лінії зіткнення на Донбасі тимчасово закриють контрольний пункт в'їзду-виїзду "Зайцеве".

Про це написав на своїй сторінці у Facebook очільник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Протягом останніх днів російські терористичні війська обстрілюють даний КПВВ із заборонених Мінськими угодами видів зброї, в тому числі 82 мм та 120 мм мінометів. У зв'язку з реальною загрозою для життя і здоров'я мирних мешканців, з метою недопущення повторення ситуації з розстрілом пасажирського автобуса торік у Волновасі вирішено тимчасово призупинити роботу КПВВ", - наголосив він.

За словами Жебрівського, діяльність пункту пропуску буде відновлена лише після стабілізації ситуації та повного припинення вогню, в зону ураження якого потрапляють люди, які вимушені перетинати лінію розмежування.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 31 січня бойовики 53 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, 30 січня - 12 разів, 29 січня - 36 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росію, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація