Чи стала Мар'їнка найнебезпечнішим місцем та чому ОБСЄ відмовилася фіксувати обстріли бойовиків

Чи стала Мар'їнка найнебезпечнішим місцем та чому ОБСЄ відмовилася фіксувати обстріли бойовиків

Чи стала Мар'їнка найнебезпечнішим місцем та чому ОБСЄ відмовилася фіксувати обстріли бойовиків

Насправді проросійські бойовики промацують зовсім іншу ділянку фронту.

На фронті на Донбасі найбільш тривожною виглядає ситуація в районі Мар'їнки в напрямку Маріуполя. Там, за повідомленнями представників АТО, окупанти вели активний снайперський вогонь. Через регулярні обстріли вирішили підсилити українських військових Нацполіцією.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

І остання новина: в результаті бойового зіткнення знищено диверсійно-розвідувальну групу Збройних сил Російської Федерації. Загинули троє і поранені п'ятеро російських військових, повідомили українські розвідники. І називають конкретні імена: командир відділення сержант Леонід Нікітін (родом з Архангельска), рядові Ігор Сидоров та Василь Петраченков.

Насправді ситуація навколо Мар'їнки штучно накручена. В четвер штаб АТО зробив заяву про те, що наступ бойовиків можливий саме десь тут, додавши, що українські військові готові дати гідну відсіч ворогу. В результаті це був звичайний бій, який у Мар'їнці відбувається фактично щовечора. Але панічна хвиля вже захопила Інтернет. Волонтери писали про "Гради", але потім уточнювали, що це все-таки не "Гради", а гранатомети, що принципово різні речі. В тому бою поранили трьох бійців 14-ї бригади. Вони зараз у госпіталі і їхньому життю ніщо не загрожує.

А от учора у Мар'їнці загинув один солдат – від пострілу ворожого снайпера. Самі військові доволі скептично говорять про перспективу для бойовиків захоплення Мар'їнки. Ця ділянка безперспективна для прориву, хоча б тому, що спроба прориву примусить повернути українську важку артилерію на фронт і тоді бойовикам буде несолодко.

Про обстріли Мар'їнки заговорили так голосно, бо ці постріли примусили зафіксувати спостерігачів ОБСЄ, які часто ігнорують подібні напади на українські позиції.

Насправді ж проросійські бойовики промацують зовсім іншу ділянку фронту – цього тижня системою залпового вогню "Град" обстріляли селища Первомайське та Невельське. Із того, що встигли помітити українські військові, – тільки в напрямку селища Первомайське, це під Донецьком, прилетіло 12 ракет "Граду". На місце прибули представники ОБСЄ, але наслідки реактивного обстрілу вони бачити відмовилися. Аргументація ОБСЄ була дивною: їхні машини там не проїдуть, хоча для місії в Україні куплено 188 автомобілів, аби вони могли проїхати усюди.

Наразі ситуація така: усі говорять про Мар'їнку, хоча там змогли побачити лише невеликий обстріл, і менше уваги звертають на ділянку під Донецьком, куди, за розвідданими, росіяни стягнули свіжі сили – попередньо це близько батальйону, і звезли велику кількість техніки.

Наталія Нагорна

Під Мар’їнкою вдалося знищити диверсійно-розвідувальну групу з Росії

Під Мар’їнкою вдалося знищити диверсійно-розвідувальну групу з Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація