Десантники під Авдіївкою запускають китайські ліхтарики та годують свиней "Гіві" та "Захарченко"

Десантники під Авдіївкою запускають китайські ліхтарики та годують свиней "Гіві" та "Захарченко"

Фото: Міністерство оборони України

Бійці постійно мають справу з обстрілами і активністю ДРГ противника.

Окопна війна без маневрів нудна для професійних військових. Бійці на передових позиціях уважно слідкують за діями ворога, але залюбки згадують ті моменти, коли звільняли від окупанта захоплені землі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У ніч після дня десантника фронтовики біля Авдіївки чекали потужного обстрілу. Ворог і справді активізувався із настанням сутінок, однак його зусилля не завдали бійцям жодної шкоди. Військові кажуть, що під прикриттям важкої зброї в бій ідуть диверсійні групи – однак особливого успіху при цьому не здобувають. "Сепари сюди шурують по повній програмі. Спочатку обстріл, а потім вони намагаються залізти. Хлопці наполегливі, намагаються, але поки слава Богу – не виходить у них", - кажуть оборонці української землі.

Після святкувань дня ВДВ бойовики дещо послабили обстріли

Після святкувань дня ВДВ бойовики дещо послабили обстріли

Поки ворог обстрілює мінометами, бійці в укритті розповідають про противника. "Нещодавно ротація відбулася і навпроти нас став зовсім інший підрозділ. Це помітно з характеру ведення бою, з тактики дій", - кажуть десантники. Обстріл припиняється о 0:30 ночі. Далі до ранку чутно лише поодинокі автоматні постріли. До намагань ворога українські військові поставилися з гумором – і запустили до позицій "ДНР" паперовий китайських ліхтарик.

У нічній тиші військовим не до сну, адже бойові дії можуть поновитися будь-якої миті. Час до світанку проводять у спостереженні за позиціями противника та розмовами поміж собою. Вранці бійці йдуть провідувати господарство – свиней "Гіві" та "Захарченка". Кажуть, тварин трошки контузило від обстрілів, але апетит у них не зник. Годують їх десантники добре. "Захарченко у нас товстий, а Гіві ще скелет", - представляє свиней один із бійців.

Військові кажуть, що у світлу частину доби почуваються вільніше. Хлопці читають, п'ють чай, телефонують рідним, але в той же час усе одно уважно спостерігають за противиком. Адже той хоч засвітла ніби й дотримується перемир'я, але постріляти все одно любить. Тому бійці не дають собі розслаблятися і постійно тримаються напоготові.

Раніше повідомлялося, що під Авдіївкою бойовики після "травки" починають перегукуватися з військовими про життяВостаннє хлопці перегукувалися із Вовою та Дімою – такими іменами себе назвали бойовики. Розповіли, що самі вони з Донецька, кілька разів сиділи у в'язниці. За що сааме – деталізувати не стали. Як і не стали розповсюджувати суми винагороди за цю війну. Загалом поспілкувалися мирно. "Він розповів, що травичкою якоюсь побалувався – видно, того і був мирний. Говорив із ним українською, потім перейшов на російську – попросив, бо йому так легше", - розповів десантник "Заза". Воїни не втрачають пильності під час таких розмов. "Це не просто спілкування. Можливо, під час такого спілкування флангом заходить диверсійна группа", - пояснив десантник "Майстер".

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація