Дніпро прийняв кілька бортів із пораненими в зоні АТО

Дніпро прийняв кілька бортів із пораненими в зоні АТО

Фото: Getty Images

Лікарі рятують життя бійцям і сподіваються, що всі вони житимуть.

Лікарні Дніпра прийняли десятьох тяжко поранених на сході України бійців. Їх доправили з фронту санавіацією, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вертольотів із зони АТО було кілька. На летовищі вже чекали машини швидкої допомоги. Більшість військових постраждали під Маріуполем під час потужного обстрілу неподалік Широкиного. "Танк працював і міномети крили. Сильно, на перемир'я взагалі не схоже", - розповів один із постраждалих. "Я ці перемир'я з 2014 року бачу", - іронічно додав інший.

Із зони АТО до лікарень постійно доправляють поранених

Із зони АТО до лікарень постійно доправляють поранених

Медики обнадіюють, що загроз життю цих бійців немає. Троє з мінно-вибуховими пораненнями можуть пересуватися самостійно. Інших переносили на ношах. В одного з бійців складне поранення пальців рук. Його кисті медики у Дніпрі фактично збиратимуть заново.

Найбільші хвилювання викликає стан морпіха Олександра, в котрого складне поранення голови. Військового вночі вже прооперували в Маріуполі, і щойно стан дозволив транспортування, відправили до Дніпра. "Хлопець, який у найтяжчому стані, посміхається і каже: я взагалі найкрасивіший, у мене все буде добре. Тобто є такий дуже позитивний настрій", - розповіла координатор евакуації поранених Тетяна Губа.

Олександра забрали до реанімації обласної лікарні Мечникова. Медики кажуть, що осколок у мозку може дати дуже серйозні ускладнення. "Поки нижні кінцівки не рухаються. Ми сподіваємося зробити все можливе, щоби відновити його рухомість", - каже головний лікар Сергій Риженко.

Місяць тому медики з Дніпра розповіли страшну правду про поранення, яких зазнають українські воїни в зоні АТО. Бійців привозять непритомними, з осколками в мозку, розтрощеними хребтами та іншими важкими травмами.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація