"ДНР" провалила черговий бій біля Авдіївки, але розіграла "виставу" для російського ТБ

"ДНР" провалила черговий бій біля Авдіївки, але розіграла "виставу" для російського ТБ

Бойовики вкотре зазнали фіаско в боях за Ясинуватську розв'язку / Фото: Reuters

Військові на передовій не перестають дивуватися поведінці ворога.

Біля Авдіївки ворог застосував танки, важку артилерію та піхоту. Однак бійці ЗСУ стримали всі атаки, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Піхота під прикриттям мінометів заходила одразу з чотирьох напрямків на промзону біля Авдіївки. Командування дало дозвіл на відбиття штурмових загонів ворога з дозволених видів озброєння.

Складніше, кажуть військові, з мінометними розрахунками бойовиків. Ті облаштувалися зовсім поряд із населеним пунктом, знаючи, що відповідати вогнем аж туди українські солдати не будуть.

Навіть у моменти відносної тиші оборонцям позицій доводиться бути напоготові. В лісі неподалік засів снайпер, який працює по солдатах української армії.

Крім того, дощ, багнюка, туман і темрява – ідеальні умови для роботи ворожих ДРГ. Тому пильність військовим неможна втрачати ані на мить.

Біля Авдіївки ворог застосовував танки, важку артилерію та піхоту

Біля Авдіївки ворог застосовував танки, важку артилерію та піхоту

Бійці кажуть, що втрата повного контролю за Ясинуватською розв'язкою та Донецькою фільтрувальною станцією спричинила конфлікти в середовищі самих бойовиків. Це при тому, що на жоден із цих об'єктів українська армія не заходила – лише закріпилася неподалік.

"Зараз у них ідуть розбірки, хто крутіший: Захарченко або Ходоковський. І хто візьме Ясинуватську розв'язку під контроль і якісь дії покаже, що він щось робить для "ДНР", - пояснюють військові.

Разом із тим сепаратисти влаштовують тетрально-військові постановки під російською режиссурою.

"Воні переодягнуті в українську форму, тільки з білими пов'язками на ногах, вийшли до наших позицій, і від наших позицій вели вогонь по населеному пункту і ДФС", - розповів командир батальйону Олег Громадський.

Сама фільтрувальна станція не пошкоджена. Але персонал боїться там працювати, бо гарантії безпеки ніхто дати не може.

"Був такий випадок, коли ми спостерігали, я, мабуть, тільки в фільмах таке бачив, не міг представити, що таке може буті. Вибудували колону від поста ДАІ до розв'язки Ясинуватської, прикриваючись цивільним населенням, з-за автомобілів виходили і стріляли", - розповів офіцер ЗСУ.

Як уже повідомлялося, бої за Авдіївку можуть перерости в "друге Дебальцеве". Розлючені втратою Ясинуватської розв'язки бойовики вдарили по мирних жителях українського міста.

Разом із тим бійці та генерали АТО називають зачистку промзони поблизу Авдіївки локальною перемогою.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація