До розмінування на Донбасі планують залучити міжнародні організації

До розмінування на Донбасі планують залучити міжнародні організації

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Постійні обстріли не дозволяють фахівцям повноцінно працювати над розмінуванням.

Україна планує залучити до розмінування на Донбасі фахівців міжнародної гуманітарної організації.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Україна пропонує, щоб питаннями розмінування в так званій "сірій зоні" зайнялися експерти однієї з міжнародних гуманітарних організацій, а саме - взяли на себе маркування замінованих ділянок", - зауважила вона.

Постійні обстріли не дозволяють фахівцям повноцінно працювати над розмінуванням.

Пізніше спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що всі сторони конлікту погодилися на надання доступу Міжнародному комітету Червоного Хреста на територію між блокпостами для позначення і огородження мінних полів.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, коли будуть розміновані пріоритетні ділянки на Донеччині. Підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи відзвітувала про розмінування двох з 12 пріоритетних ділянок на Донбасі. Узгоджені терміни про розмінування решти ділянок до 21 березня. 

Також вУкраїну спрямована технічна місія ООН щодо оцінки потреб у протимінній діяльності. Експерти місії дадуть оцінку масштабам загроз, пов'язаних з мінно-вибуховими пристроями.

В Минске окончено заседание Трехсторонней контактной группы. Вопросом первостепенной важности остаётся проблема безопа...

Posted by Darka Olifer on Wednesday, February 24, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація