До України в'їхав російський "гумконвой" із 600-тонним вантажем

До України в'їхав російський "гумконвой" із 600-тонним вантажем

Фото: Reuters

За даними МНС РФ, на Донбас відправили продукти, медикаменти, будматеріали.

Понад 60 вантажівок із російською "гумдопомогою" для Донбасу перетнули українсько-російський кордон.

Про це повідомили у прес-службі МНС Росії.

"На шляху прямування колона МНС Росії розділилася на дві частини. Одна з них прибула на пункт пропуску "Донецьк", друга - на "Матвєєв-Курган", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, на пунктах пропуску вантаж проходив "митне оформлення в суворій відповідності з міжнародним законодавством".

"Автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірці піддалися не тільки техніка, але супровідні документи на гуманітарний вантаж", - запевнили у МНС.

Наразі 56-та автоколона із "гумвантажем" масою понад 600 тонн прямує у пункти розвантаження Донецької і Луганської областей.

"Основна маса вантажу - це продукти харчування, медикаменти, будівельні матеріали та інше майно", - додали у відомстві.

Нагадаємо, що Росія відправляє "гумконвої" у зону бойових дій на Донбасі ще з серпня 2014 року. Митну і прикордонну служби України не допускають до огляду цих вантажівок. За інформацією української сторони, разом із ящиками продуктів харчування РФ постачає зброю, боєприпаси та протитанкові гранати. У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої "гуманітарної допомоги".

Росія відправила на окупований Донбас 60 вантажівок гуманітарної допомоги

Росія відправила на окупований Донбас 60 вантажівок гуманітарної допомоги

Повʼязані теми:

Наступна публікація