Доба без втрат та "врожай" упійманих спецслужбами бойовиків. Мапа АТО

Доба без втрат та "врожай" упійманих спецслужбами бойовиків. Мапа АТО

Доба в АТО минула без втрат / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Минула доба характеризувалась порівняним затишшям та відсутністю втрат з української сторони. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку протягом доби було абсолютне затишшя.

На Донецькому напрямку було кілька обстрілів:

- на Світлодарській дузі противник одразу з кількох різних точок обстрілював наші позиції південніше Луганського, при цьому щонайменше один раз "працював" ворожий снайпер;

- один раз ворог порушив режим тиші у Майорську;

- на схід від Новгородського вчора зафіксовано 12 ворожих обстрілів, здебільшого із застосуванням кулеметів. Вогонь на цій ділянці фронту не стихав практично цілий день. Двічі вели стрільбу ворожі снайпери;

- між Горлівкою і Яснуватою НЗФ здійснили обстріл східніше Троїцького;

- в районі Донецького аеропорту обстановка без змін, по всьому фронту тривають епізодичні провокації бойовиків без застосування важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку ворог тричі порушив режим тиші у Мар'їнці, ведучи прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

Фото: mediarnbo

Тим часом СБУ та поліція затримують дедалі більше бойовиків. Днями на пункті пропуску "Гоптівка", що на Харківщині, затримали чоловіка з бандформування "ЛНР", який займав керівну посаду в окупаційній адміністрації Перевальського району. Також на Луганщині затримано диверсанта, який зізнався, що проходив бойовий вишкіл у тренувальному таборі під керівництвом кадрових російських військовослужбовців.

На Донеччині співробітники спецслужби спільно з місцевою поліцією затримали члена бандформування "Восток". Встановлено, що затриманий залучався до розвантаження так званих російських "гуманітарних конвоїв". Окрім цього, чоловік надав важливі свідчення причетності Російської Федерації до організації збройного конфлікту на сході України. Затримано ще трьох сепаратистів. Двоє займалися чергуванням на блокпостах та здирництвом, а ще один – організував сепаратистську спільноту у російській соціальній мережі.

Українська поліція затримала ще одного бойовика у селі Степне Мар'їнського району Донецької області. Ним виявився 35-річний чоловік, якого було затримано за підозрою у вбивстві власного батька.

За інформацією розвідки, бойовики продовжують чинити злочини проти цивільного населення окупованих територій. Зокрема, у Єнакієвому трапляються неодноразові випадки викрадення та незаконного позбавлення волі мирних мешканців. Через це окупаційна адміністрація має конфлікт з військовими. За підозрою у скоєнні вищезгаданих злочинів місцеві "чекісти" вже заарештували одного бойовика.

Повʼязані теми:

Наступна публікація