Донецькі бойовики застосовують проти Донбасу потужнішу за гармати зброю

Донецькі бойовики застосовують проти Донбасу потужнішу за гармати зброю

Фото: Facebook/Повернись живим

Злочинці не припиняють спроб відтіснити сили АТО.

В Авдіївці Донецької області не припиняються бої за промислову зону міста. Як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, промзону оточують непролазні чагарники, яка з весною перетворилась на джунглі. У цьому районі часто гуляє диверсійна група.

За словами бійців, бойовики намагаються знайти точки в обороні, але нічого не виходить, тому не припиняють підтягувати нові сили.

На цьому тлі військові обурені подіями в парламенті, коли у Верховній Раді чоловіки в дорогих костюмах дарували один одному букети троянд. Їм здається, що тил починає забувати про фронт. При цьому командира групи добровольців, який дев'ять місяців безперервно воює на передовій, викликають до столичного військкомату. Мовляв, він ухиляється від призову.

У Києві ніби не бачать, що війна не вщухає. Та вона міняє свою форму, географію і калібр. В Авдіївці слово "промзона" означає територію, по якій б'є противник. А в Зайцевому навпаки – українцям треба ховатися від ударів із "промзони".

Селище Зайцеве знаходиться нижче у "сірій зоні" - далі так звана мала промзона, за нею велика. Саме з тих двох позицій під прикриттям працює ворожа артилерія. За українцями в Зайцевому панівні висоти, але тут діє лише легка зброя. З боку Горлівки на цьому тижні стріляють з важкої. Йдеться про роботу 152-ого калібру.

Проте місцеві мешканці не збираються виходити проти бойовиків, які й обстрілюють селище. Вони досі не вірять, що терористи навмисно руйнують будинки та інфраструктуру. Водночас у Красногорівці, що поблизу Донецька, цілеспрямовано обстрілюють цивільні об'єкти. Чотири снаряди з боку окупованого обласного центру знищили фільтраційну станцію назавжди. Через це населений пункт може залишитися без питної води. За словами місцевих чиновників, регіону загрожує екологічна катастрофа.

Відсутність води – це зброя. І, можливо, потужніша, ніж гармати, які б'ють по Зайцевому та Авдіївській промзоні. Снаряди, які летять по "промці", націлені в українських солдатів. Снаряди по станції б'ють у мирне населення. Вонивбивають віру, що українська влада може захистити стабільне життя.

Андрій Цаплієнко, Тимофій Кощей, Віталій Ткачук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація