"Дружні" обстріли між бойовиками та поновлення бойових дій на Луганщині. Мапа АТО

"Дружні" обстріли між бойовиками та поновлення бойових дій на Луганщині. Мапа АТО

"Дружні" обстріли між бойовиками та поновлення бойових дій на Луганщині. Мапа АТО

Бойовики влаштовують "дружні" обстріли між собою / Фото: Reuters

Ситуація на Донбасі дещо загострилася.

Вчора обстановка на Сході України загострилася. Противник застосував важке озброєння одразу на кількох ділянках фронту, проте жоден український військовий не загинув і не був поранений.

Про це поінформував на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Тут відновилися бойові дії. Противник обстріляв зі 120-мм мінометів українські позиції поблизу Кримського. Інший опорний пункт у цьому ж районі також потрапив від вогонь гранатометів.

Донецький напрямок

Противник неодноразово порушував режим тиші на Світлодарській дузі. Зокрема, поблизу Троїцького відбувся короткотривалий мінометний обстріл, а на південь від Луганського бойовики неодноразово відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Крім того, північніше Горлівки, між Семигір'ям та Новолуганським, вчора відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником - бойовики відійшли на південь.

На інших ділянках фронту, західніше Горлівки та в районі Донецького аеропорту, обстановка залишається незмінною.

Ситуація в зоні АТО станом на 12 січня / Фото: ТСН.ua

Маріупольський напрямок

Ворог порушив режим тиші одразу на кількох ділянках фронту. Зокрема, поблизу Водяного бойовики випустили 10 мін зі 120-мм міномета, також провокації відбулися на південно-західних околицях Донецька та поблизу Гранітного.

Тим часом, за інформацією ГУР МОУ, 9 січня в районі Донецького аеропорту внаслідок "дружнього" мінометного вогню загинув один бойовик, і ще троє отримали поранення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація