Естонія передасть Україні бойовика "ЛНР"

Естонія передасть Україні бойовика "ЛНР"

"ЛНРівця" з Естонії передадуть Україні

Терористу загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Громадянин Естонії, який брав участь у боях на Донбасі на боці терористів, буде переданий Україні.

Таке рішення ухвалив уряд Естонії, пише видання Postimees.

Раніше з відповідним запитом про видачу звернулася українська сторона.

Учасника терористичної організації "ЛНР" звинувачують в участі в роботі військової комендатури . Чоловік виконував завдання керівництва бойовиків, в тому числі, охороняв об'єкти і незаконно затриманих осіб.

Україна клопотала про видачу чоловіка у відповідності до положень Європейської конвенції, а також естонсько-українського договору про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах.

За участь у терористичній організації українське законодавство передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років. В Естонії за подібні злочини можуть засудити до позбавлення волі на строк від п'яти до 20 років, або до довічного ув'язнення.

Як пише видання Європейська правда, у лютому цього року поліція безпеки Естонії затримала 35-річного громадянина Естонії Володимира Полякова. Згідно з підозрою, він влітку 2014 року вступив в Україні в угрупування "ЛНР" і щонайменше двічі — влітку і до листопада 2014 року — виконував покладені на нього завдання. Видачу Полякова Україні дозволили всі судові інстанції Естонії, рішення було за урядом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація