Гарячий Маріупольський напрямок та зменшення обстрілів поблизу Донецька. Дайджест АТО

Гарячий Маріупольський напрямок та зменшення обстрілів поблизу Донецька. Дайджест АТО

Фото: Reuters

На Луганському напрямку зафіксовано 5 збройних провокацій проти українських підрозділів.

З опівночі і до 18 години вечора в районі проведення антитерористичної операції зафіксовано 20 випадків відкриття вогню по позиціях Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ.

Про це у Facebook інформує прес-центр штабу АТО.

Найбільше, 13 обстрілів, було зафіксовано на Маріупольському напрямку. Зокрема, в районах Мар'їнки, Старогнатівки та Павлопіля противник вів вогонь з гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а в напрямку Широкіного, Терамчука та Красногорівки – з мінометів калібру 82мм та 120мм.


На Донецькому напрямку відбулось два обстріли українських позицій. В районі Авдіївки противник застосовував проти Збройних Сил України ствольну артилерію калібру 122мм та 152мм. Також тут бойовики використовували гранатомети, кулемети та міномети калібру 82мм.


На Луганському напрямку зафіксовано 5 збройних провокацій проти українських підрозділів. Ворог відкривав вогонь в районах Станиці Луганської та Трьохізбенки щоразу підсилюючи вогонь з мінометів калібру 82мм гранатометами різних систем та стрілецькою зброєю.

Нагадаємо, розведення сил в районі Станиці Луганської відтерміновується. В штабі АТО наразі констатують неможливість розведення сил та засобів на ділянці біля Станиці Луганської.

13 жовтня розведення сил у Станиці Луганській остаточно зірвалося. Напередодні на рівні глави держави було визначено розпочати відведення о 10:00 ранку. Однак бойовики обстріляли військових і тим грубо порушили умови розведення сил. За рамковою угодою про розведення сторін, на ділянці, де цає має відбутись, повинен зберігатися режим повної тиші протягом тижня. Але терористи не тільки вночі, а й о 9-ій ранку, після відкриття КПВВ, випустили дві гранати.

Бойовики прицільно обстріляли українські позиції в Станиці Луганській

Бойовики прицільно обстріляли українські позиції в Станиці Луганській

Повʼязані теми:

Наступна публікація