Гатили з танків та мінометів: бойовики більше 40 разів відкривали вогонь по ЗСУ

Гатили з танків та мінометів: бойовики більше 40 разів відкривали вогонь по ЗСУ

Фото: Reuters

На Маріупольському напрямку стріляли найбільше.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 42 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил.

На Маріупольському напрямку відбулось 27 випадків порушення режиму припинення вогню з боку окупантів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Терористи продовжують застосовувати важке озброєння. Зокрема, вогонь з артилерії калібру 122мм бойовики відкривали по позиціях сил АТО в районах Лебединського, Водяного, Широкіного та Павлопіля. Інтенсивність ворожого вогню у Водяному підсилювалась обстрілами з артилерії калібру 152мм, а в інших районах - із використанням мінометів 120 калібру. У Красногорівці та Мар'їнці українські позиції потрапили під ворожий вогонь із озброєння танку, БМП та мінометів.

На Луганському напрямку зафіксовано 12 провокацій проти сил АТО з боку бойовиків. Зокрема, в районі Новозванівки - із використанням артилерії 152 калібру, в районі Новоолександрівки - з кулеметів та гранатометів різних систем, а у Станиці Луганській - зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку противник здійснив 3 обстріли українських позицій. У Зайцевому російсько-окупаційні війська застосовували проти сил АТО міномети калібру 120мм та 82мм, гранатомети та стрілецьку зброю. Окрім того, ворожі провокації із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбулися також в районах Авдіївки та Новгородського.

Нагадаємо, що раніше у Широкиному українським морпіхам довелося відганяти від берега кулеметними чергами бойовиків на катерах, які намагалися десантуватися з моря. Українці вже почали працювати на пляжах, утворюючи загорожу від можливого десантування ворога на БТР.

Повʼязані теми:

Наступна публікація