Генштаб показав відеоінфографіку із основними боями за Дебальцеве

Генштаб показав відеоінфографіку із основними боями за Дебальцеве

Фото: Reuters

Інфографіка увійшла до документального фільму "Дебальцеве".

Сьогодні, 17 лютого, Генштаб ЗСУ  оприлюднив відео з інфографікою про бої під Дебальцевим, які відбувалися минулого року.

Інфографіка, яку опублікував Генштаб у Facebook, висвітлює лише основні етапи битви за місто на Донбасі -   події за лютий 2015 року. Зазначимо, що на відео сили АТО зображені синім кольором, а сили ворога – червоним.

У Генштабі додали, що інфографіка увійшла до документального фільму Дебальцеве.

Нагадаємо, у жовтні спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вперше за 2,5 місяця оглянули місто Дебальцеве, який знаходиться на підконтрольній "ДНР" території

 
Дебальцеве: карта боїв та свідчення учасників

Битва за Дебальцеве є однією з ключових подій у протистоянні України російській агресії. Вона мала значні як військові, так і політичні наслідки.Генеральний штаб уже публікував аналіз бойових дій на Дебальцевському плацдармі: bit.ly/1UKGW3I. Однак ми свідомі того, що підготовлений документ вийшов непростим для розуміння. З огляду на важливість боїв за Дебальцеве та суспільну увагу до цих подій, Генеральний штаб вперше підготував відеоінфографіку, присвячену Дебальцівським боям.В інфографіці висвітлено, як розгорталися події в районі Дебальцівського виступу в лютому 2015. Ми показуємо лише основні віхи битви за Дебальцеве, детальніший опис можна знайти у згаданому вище аналізі: bit.ly/1UKGW3I.Стилістичний момент: в радянській традиції на картах противник зображався синім кольором, а своя сторона - червоним. Ми вирішили відійти від цієї практики та застосувати підхід, прийнятий у державах НАТО: ворог зображується червоним.Інфоргафіка увійшла до документального фільму "Дебальцеве", перший показ якого відбудеться сьогодні.

Опубликовано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 17 февраля 2016 г.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація