Геращенко назвала приголомшливу кількість жінок і дітей, загиблих під час конфлікту на Донбасі

Геращенко назвала приголомшливу кількість жінок і дітей, загиблих під час конфлікту на Донбасі

Фото: Ірина Геращенко/Facebook

В Радбезі ООН відбулися дебати щодо жінок, миру і безпеки.

За більш ніж два роки конфлікту на Донбасі загинули 495 жінок і 68 дітей, ще 152 неповнолітніх отримали поранення.

Про це перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила під час виступу на дебатах Ради безпеки ООН щодо жінок, миру і безпеки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Протягом двох останніх років на Донбасі загинули 495 українських жінок. Я хочу згадати молоду жінку Олену Лафазан, загиблу від обстрілів Маріуполя, намагаючись закрити своїм тілом свою дочку. Я хочу згадати юну маму Клима Клименка, яка врятувала хлопчика, закривши його собою під час обстрілу Краматорська в лютому 2015 р. З початку збройного конфлікту загинуло 68 дітей і 152 дитини отримали поранення", - сказала Геращенко.

Вона зазначила, що, за останніми даними, в Україні налічується 1 млн 700 тис. внутрішньо переміщених осіб - з них близько 900 тис. жінок і 236 тис. дітей.

За словами Ірини Геращенко, внаслідок російської агресії на Донбасі загинули 2130 українських військових, серед яких дві жінки. 1937 дітей стали сиротами, 1213 жінок – вдовами, ще 1975 жінок втратили своїх синів. 142 жінки чекають звільнення з полону проросійських бойовиків свої рідних.

"Це і є символ війни в Донбасі - російські чоловіки воюють проти українських жінок і дітей, вбивають і калічать їх, беруть їх у полон", - сказала перший віце-спікер Верховної Ради.

За її словами, на окупованій території зафіксовані факти торгівлі людьми, сексуального насильства та експлуатації, використання неповнолітніх у бойових діях. Геращенко зазначила, що це несумісно зі стандартами прав людини і неприйнятно в сучасному світі.

За час російської агресії на Донбасі загинули 495 жінок та 68 дітей

За час російської агресії на Донбасі загинули 495 жінок та 68 дітей

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація