Гібридні війська нову добу розпочали з обстрілів позицій українських військових

Гібридні війська нову добу розпочали з обстрілів позицій українських військових

Ворог продовжує обстріл мирних населених пунктів / Фото: Reuters

Ворог продовжує вдаватися до збройних провокацій.

Найбільшу кількість обстрілів у зоні проведення АТО з боку бойовиків зафіксували на Горлівсько-Світлодарській дузі та в районі тимчасово окупованого Донецька.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Загалом за минулу добу противник 28 разів порушував режим "повної тиші". Зокрема, позиції українських військових біля Новгородського бойовики ввечері вкотре обстріляли з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів, а також забороненого Мінськими домовленостями озброєння танку. По опорному пункту сил АТО, що розташований поруч, загарбники відкривали вогонь з озброєння БМП.

"З 18.00 вчорашнього дня до опівночі російсько-терористичні гібридні бандформування неодноразово вдавались до збройних провокацій із застосуванням стрілецької зброї в районі Мар'їнки, Опитного, Авдіївки, Троїцького, Новгородського, Зайцевого та Луганського. Окрім того, українських воїнів, що несуть службу біля Опитного та Новгородського, вицілював ворожий снайпер", - наголошують військові.

При цьому на Луганщині та Маріупольському напрямку ворог зброю не застосовував.

З початку нової доби терористи лише один раз відкривали вогонь зі стрілецької зброї біля Новгородського.

Раніше повідомлялось, що бойовики кілька разів зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли Зайцеве неподалік Горлівки на Донеччині. Поранення отримала місцева жителька. У штабі АТО переконані, що "обстріл бойовиками Зайцевого є черговою заздалегідь спланованою провокацією, яка вкотре покликана скомпрометувати Збройні сили України".

Повʼязані теми:

Наступна публікація