Головні новини АТО: бойовики знову стріляють "Градами", а місію ОБСЄ нарешті пустили в Новоазовськ

Головні новини АТО: бойовики знову стріляють "Градами", а місію ОБСЄ нарешті пустили в Новоазовськ

Місії ОБСЄ вдалося потрапити в Новоазовськ / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Голова СБУ пропонує ліквідувати всі добровольчі батальйони на фронті.

Продовження війни чи продовження перемир'я? Нам хочеться думати, що війна майже закінчилася. Але проблема у цьому "майже". Диявол, як відомо, криється в деталях. А вони виглядають дуже тривожно. Знову чути важку артилерію, заборонену Мінськими угодами, з боку бойовиків.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Регулярні точки обстрілів - усе ті ж: Піски, Новотошківка, Попасна, Кримське, Широкине. Є свідчення, що на підсилення "руского міра" і бойовиків в Іловайську привезли шість сотень "бойових бурятів", як висловився командувач АТО Федічев.

Місія ОБСЄ нарешті потрапила на кордон з Росією у Новоазовську. Ніби - мир. У присутності журналістів. Як у старі часи. Але варто було ОБСЄ захотіти доступу до всього українсько-російського кордону, як тут же почалися проблеми. Вчора один з командирів бойовиків погрожував європейським спостерігачам розстрілом за їхню спробу проїхати в Широкине і той же Новоазовськ. Тож, як тільки камери вимикають, перемир'я перестає працювати.

У глибокому тилу теж відбуваються речі, які на фронті сприймають неоднозначно. Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що вважає необхідним роззброїти добровольців.

"Зараз настав час і військовому керівництву, і керівництву МВС, і керівництву СБУ подбати про бійців АТО, надавши їм належний правовий статус, можливість увійти законно до складу законних збройних формувань: Збройних сил України, МВС, Нацгвардії або СБУ. Всі інші, хто не захоче, повинні здати зброю і залишити зону АТО", - заявив Наливайченко.

Як сприйняли цю заяву на фронті і що відбувається на найгарячішій сьогодні ділянці фронту - Пісках, яке утримують добровольці, ідеться в сюжеті кореспондента ТСН Андрія Цаплієнка.

Добровольці з передової коментують можливість зарахування до Збройних Сил

Добровольці з передової коментують можливість зарахування до Збройних Сил

Повʼязані теми:

Наступна публікація