Хакери викрили на окупованому Донбасі спецназівця ФСВП Росії

Розслідування є черговим підтвердженням участі кадрових російських військовослужбовців у війні на Донбасі.

Хакери #FF (Falcons Flame – ред.) витягли з телефона співробітника російської Федеральної служби виконання покарань масив інформації, який підтверджує, що росіянин воює на Донбасі на боці бойовиків.

Як пише InformNapalm, дані були витягнуті з телефона марки "Samsung GT-I9100" оператора МегаФон (Ростовська область) з номером +7 938 105 18 57.

Більшість фотографій, витягнутих з телефона співробітника ФСВП, мають повні EXIF-дані, в тому числі точне зазначення дати створення фото. Також були витягнуті відео, зняті співробітником відділу спеціального призначення "МАНГУСТ"з Ростовської області, який неодноразово приїжджав у короткострокові відрядження для участі в бойових діях на Донбасі.

Повідомляється, що всі фото і відео також були передані силовим структурам України та працівникам Центру вивчення ознак злочинів проти національної безпеки України "Миротворець".

Повідомляється, що на своїй соціальній сторінці співробітник ФСВП намагається закривати своє обличчя ретушшю і постійно міняє прізвище.

"Але тяга до селфі і бажання "увічнити" свої злочини зіграла з ним злий жарт і дані все одно потрапили у відкритий доступ, - пишуть активісти InformNapalm.

Було встановлено, що власник фото- та відеоархіву Рейхенау Микола Володимирович, 17.05.1985 року народження. Хакерам також вдалося розкрити листування, в якому Микола замовляє собі підробку печатки для нагородних документів. Використовує позивні "Штурм" і "Коловрат", є шанувальником "Третього Рейху" про що свідчать фото, знайдені в його архівах.

"Цікава і географія місць, в яких встиг побувати об'єкт розслідування. Згідно з EXIF-даними фотографій вдалося відновити хронологію перебування російського спецназівця ФСВП Миколи Рейхенау як на Донбасі, так і на базі підготовки загону спеціального призначення "МАНГУСТ" в Ростовській області", - повідомляють активісти, з посиланням на хакерів.

Також росіянину був виданий документ від 6 липня 2015 так званої "Генеральною прокуратурою ДНР", у якому підтверджується, що він перебуває у складі управління спеціальних операцій генпрокуратури "ДНР" з 01.07.2015 за 30.10.15 з правом носіння зброї.

Були в архіві у російського спецназівця фото і відео з Донецького аеропорту, датовані січнем 2015 року – так звана серія матеріалів для звіту про "зимової відрядженні", серед яких він зробив фото вбитого українського військовослужбовця.

Матеріали розслідування є черговим підтвердженням участі кадрових російських військовослужбовців у війні на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація