Із полону бойовиків звільнили двох українців - Порошенко

Бойовики відпустили представника моніторингової місії ООН та українця-інваліда.

У суботу, 17 вересня, із полону бойовиків вдалося звільнити одразу двох українців.

Про це президент України Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Володимир Жемчугов і Юрій Супрун звільнені з полону! Ми продовжуємо боротьбу за звільнення всіх українців", - написав він.

Зазначимо, 45-річний Володимир Жемчугов - не військовий, потрапив у полон до бойовиків після того, як випадково підірвався на розтяжці у Луганській області в листопаді 2015 року. Вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, осколки зайшли в живіт та стегна. Тяжкопоранений Володимир спочатку намагався накласти на себе руки – вийшов на дорогу і хотів, аби його збила машина, проте потрапив до рук терористів, які звинуватили його в підриві залізничного полотна в районі Лутугіно під Луганськом і електроопори в Хрящуватому.

Нагадаємо, раніше представник України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи та заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомляла, що нині у полоні бойовиків перебувають 112 людей, зокрема, й військові.

Своєю чергою глава Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в Харкові заявив, що Україна готова обміняти понад чотири сотні представників окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) на українських полонених.

Президент зустрів звільнених політв'язнів та прокоментував складність подібних операцій

Президент зустрів звільнених політв'язнів та прокоментував складність подібних операцій

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація