"Кіборг" із позивним "Чечен" порівняв оборону ДАП і теперішні бої під Горлівкою

"Кіборг" із позивним "Чечен" порівняв оборону ДАП і теперішні бої під Горлівкою

Українські військові тримають оборону на передовій / Фото: УНІАН

За словами військового, зараз є складність, якої не було в аеропорту.

Під Горлівкою українські позиції тримають десантники 81-ї бригади. Ділянку фронту вони успадкували від батальйону "Айдар", ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Військові кажуть, що війна поміж насадженнями дуже підступна та кривава. Ворог постійно атакує і постійно несе втрати.

Днями ДРГ росіян і сепаратистів вирахувала розвідка. Бойовики намагалися підповзти до позицій ЗСУ. По непроханих гостях відкрили вогонь. Ті відступили із втратами. "Вже нікого не було на тому місці. Лише кров, шматки бинта та вата", - розповів "Вовк" із 122-го окремого батальйону 81-ї бригади.

Його бойовий побратим "Чечен" раніше воював у донецькому аеропорту. Там, каже, бомбили цілодобово – зараз із цим простіше. Однак складність в іншому.

"Там ми знаємо, що противник може вилізти саме з-за того кута. А тут він може вилізти перед тобою за 100, за 200 метрів, ліворуч, праворуч", - каже "кіборг".

За останню добу поранили шестеро військовослужбовців

За останню добу поранили шестеро військовослужбовців

Військові відзначають, що тихо на позиціях стає лише після того, як ворог добряче отримає "по зубах". І сам попросить про перемир'я.

"Там стоять розтяжки і заміновано. Видно, ДРГ хотіла пройти через посадочку та й напоролися на розтяжку і підірвалися. Почали хаотично стріляти без розбору", - пригадує десантник "Байкер".

І додає, що попри всі труднощі – бійці готові й далі відбивати всі зазіхання окупантів на українську територію.

Напередодні під Авдіївкою військові захопили трофеї- дві вантажівки бойовиків. Техніку росіяни та сепаратисти залишили, коли тікали з поля бою. Бійці 58-ї бригади ремонтують машини. І планують використовувати їх уже для потреб нашого війська.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація