Кількість обстрілів бойовиків на Донбасі зросла до 85. Хроніка АТО

Кількість обстрілів бойовиків на Донбасі зросла до 85. Хроніка АТО

Фото: УНІАН

Найбільше збройних провокацій традиційно зафіксували в районі Донецька та Маріуполя.

Протягом минулої доби, 31 липня, в зоні АТО на Донбасі бойовики 85 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових: 37 разів – у районі Донецька, 35 – на маріупольському напрямі, 13 – на Луганщині.

Про це йдеться в зведенні прес-центру штабу АТО станом на шосту ранку 1 серпня.

"На Донецькому напрямку супротивник застосував важку артилерію 152 та 122 мм. У районі Авдіївки вночі було особливо гаряче, ворог використав понад сто боєприпасів. Із мінометів різного калібру, гранатометів та кулеметів противник гатив по наших позиціях у Опитному, Авдіївці, Зайцевому та Пісках. Неспокійно було у Майорську, Кам'янці та Троїцькому. На Маріупольському напрямку по Широкиному та Мар'їнці окупанти застосували міномети різних калібрів. У Красногорівці вогонь вівся з 82 мм мінометів та стрілецької зброї. По Водяному та Старогнатівці працювали ворожі БМП. Біля Мар'їнки, Старогнатівки та Новотроїцького активізувалися ворожі снайпери", – уточняють у прес-центрі.

Майже о 23:00 учора біля Богданівки п'ятеро бойовиків підійшли за 100 метрів до позицій українських військових та почали обстрілювати зі стрілецької зброї та АГС-17.

"Завдяки злагодженим діям особового складу вогнем у відповідь з АГС та стрілецької зброї ворога було відкинуто. Тривало вогневе зіткнення 18 хвилин", – уточнюється в повідомленні.

У районі Новотроїцького бойовики проводили повітряну розвідку.

"На Луганщині позиції Збройних сил України в районі Новотошківського, Новозванівки та Кримського противник хаотично обстрілював з 82 мм мінометів та гранатометів, провокуючи українських бійців на вогонь у відповідь. Поблизу Новоолександрівки, Станиці Луганської та Попасної застосовувались гранатомети", – констатують у прес-центрі штабу АТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація