Кінець перемир'я в Авдіївці: військові мали спокій лише чотири дні

Кінець перемир'я в Авдіївці: військові мали спокій лише чотири дні

Фото: facebook.com/Вячеслав Аброськін

Місцеві жителі кажуть, що обстрілам бойовиків бракувало колишньої потужності.

Перемир'я в Авдіївці закінчилося минулого вечора. Бойовики відновили обстріли української території, але при цьому не використовували важке озброєння, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Воїни ховалися від смертоносних снарядів у напівтемряві серед розвалених будинків. Світло не запалювали на повну, аби не привертати уваги ворога. Бійці підрахували, що режим перемир'я російські найманці витримали лише чотири дні. По промисловій зоні гатили з гранатометів і зеніток. Канонада тривала більше трьох годин. Снаряди перестали прилітати вже за північ. Постраждалих унаслідок активності ворога не було.

В Авдіївці бойовики мінометними обстрілами порушили домовленість про тишу

В Авдіївці бойовики мінометними обстрілами порушили домовленість про тишу

На ранок бійці зібралися на заняття з тактичної медицини – навички винесення пораненого з поля бою, надання першої допомоги, зупинка важких кровотеч. Тренер каже, що викладати військовим, здавалося б, вочевидь потрібні речі – важко. "Їм легше стріляти. Є велика кількість забобонів: вчити медицину – прикликати біду", - пояснює медик Владислав.

Місцеві жителі вранці іронізували, що пережите вночі – за тутешніми мірками навіть важко назвати обстрілом. Кажуть, коли в їхніх хатах вилітали вікна та в буквальному сенсі їхав дах – тоді було страшно. Так само, як і виходити на город, коли по мирних жителях стріляв ворожий снайпер. Зараз же, запевняють, і колишньої руйнівної сили снарядів нема, і на городі під час режиму тиші можна було поратися вільно. Єдине, чого не вистачає місцевій мешканці Любові Леонтіївні для щастя – українського телебачення. Приймач ловить тільки російську пропаганду, а жінка так скучила за рідними українськими новинами. "За Лідою Таран, Наталкою Мосійчук, Марічкою Падалко", - зізнається мешканка Авдіївки.

Тим часом з офіційних джерел стало відомо, що протягом доби бойовики 21 раз обстріляли позиції ЗСУ. В зоні АТО на маріупольському напрямку пострілом снайпера було поранено військового.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація