Кіровоградський полк спецпризначення почали тренувати інструктори НАТО

Кіровоградський полк спецпризначення почали тренувати інструктори НАТО

НАТІвці запевняють: рівень підготовки українців доволі високий

Кіровоградський полк спецпризначення, який місяць тому ввійшов до складу сил спеціальних операцій, почали тренувати інструктори НАТО, йдеться в ТСН.16.45.

Тренування цілодобові на домашньому полігоні військових розвідників. Спецпризначенці вдосконалюють свої навички з тактики ведення бою, орієнтування на місцевості та надання першої допомоги. Досвідчені інструктори альянсу вчать кіборгів із третього полку спецназу. Навчання відбуваються одразу на кількох локаціях.

"В нього є ряд цілей, які він має знищити зі статичного положення з різних місць: тобто лежачи, з коліна. Після чого він переміщується і відпрацьовує стрільбу в русі прямо, в русі вліво-вправо. Потім він відпрацьовує стрільбу на точність", - уточнює інспектор.

На сусідньому майданчику відпрацьовують стрільбу на швидкість. Поряд вчать головному: як знищити супротивника і вцілити самим. У Збройних силах країн Альянсу життя підготовленого бійця найвища цінність.

"В радянській армії всіх підіймало гасло"Ура, за батьківщину". Кричали двоє, а гинули – усі", - каже НАТівець.

Цих знань бракувало Роману та побратимам, які у складі добровольчого корпусу тримали позиції у Пісках. Досвід вони здобували у бою, на крові побратимів. Але, переконує тепер вже спецпризначенець, і після двох років війни вчитися є чому.

"Вони бачили війну, вони пройшли Афганістан, Ірак і вони нас вчать тому, що ми за "совєтськими" стандартами ще не бачили. Тут динамічна стрільба, стрільба в русі, зміна напрямку стрільби, зміна мішені", - каже боєць.

Спілкуються англійською. Бувалі військові розвідники досконало володіють цією мовою. А от молоді бійці неабияк радіють додатковій мовній практиці.

Знімати самих інструкторів командування заборонило. Не на камеру НАТІвці запевняють: рівень підготовки українців доволі високий. Тому це радше обмін досвідом, ніж навчання.

Кіровоградський полк спецпризначення почали тренувати інструктори НАТО

Кіровоградський полк спецпризначення почали тренувати інструктори НАТО
Наступна публікація