Київ готовий піти на компроміс з бойовиками заради звільнення заручників - Геращенко

Київ готовий піти на компроміс з бойовиками заради звільнення заручників - Геращенко

Українська сторона готова до компромісу заради звільнення українських полонених / Фото: Ірина Геращенко/Facebook

Вона наголошує, що Україна не отримує відповіді на запити щодо полонених.

Українська сторона готова до компромісу заради звільнення українських полонених.

Про це повідомила в Facebook народний депутат та уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що на зустрічі з мамами і дружинами заручників був присутній керівник Центру по звільненню полонених при СБУ Юрій Кочанов.

"Ми готові до компромісу заради звільнення. Аби тільки інша сторона була так само готова... Ми стоїмо на позиції - має бути розблоковано процес звільнення і компроміс потрібно шукати навколо списку з 25 українців (цивільні, військові), яких давно мордують в полоні, які мають проблеми зі здоров'ям і важкі діагнози. Навколо цього ми готові шукати компроміс. Далі - шукати інших заручників, чиї місця утримання ми не завжди знаємо, бо не отримуємо відповіді на наші запити. Маємо звільнити всіх, звичайно", - наголосила вона.

Нагадаємо, 27 січня, в Мінську відбулося третє в цьому році засідання Тристоронньої контактної групи. Прес-секретар представника України в тристоронньої групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що бойовики знову заблокували питання про обмін полоненими. Геращенко додала, що бойовики запропонували звільнення полонених у форматі 6 на 3, але українська сторона наполягає на звільненні 25 українців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація