Колишні в'язні розповіли, як "ДНР" вербує "гарматне м'ясо" в окупованому Донбасі

Колишні в'язні розповіли, як "ДНР" вербує "гарматне м'ясо" в окупованому Донбасі

Фото: Reuters

Люди усвідомлюють, що це квиток в один кінець - але все одно пристають на пропозицію бойовиків.

Українська розвідка затримала у прифронтовій зоні двох підозрілих чоловіків, які зізналися, що працюють на "ДНР".

Як виявилося, затримані відбували строк в одній з колоній на окупованій території Донбасу. Керівництво колонії запропонувало їм дострокове звільнення в обмін на допомогу бойовикам "ДНР". Вони погодилися.

Фото: Facebook/Андрій Цаплієнко

"Можеш звільнитися, якщо підеш воювати. Ти готовий підписати все, що завгодно, щоб отримати свободу будь-якими шляхами. Думаєш, потім по ходу розберешся, як звідти можна злиняти. Але тих, хто підписав такі папери, адміністрація попередила, щоб і не думали втекти. Розворот назад - це розстріл на місці. Кажуть, якщо побіжиш, це квиток в один кінець. Зворотного шляху немає. Що з тобою станеться, всім насс*ть. Якщо пішов, то тобі доведеться топити до талого", - розповів один із затриманих.

Кореспондент ТСН.Тиждень Андрій Цаплієнко, якому вдалося поспілкуватися із затриманими, зазначає, що цим двом пощастило, що їх затримали. Але на окупованій території є чимало колоній, де бойовики можуть розжитися "гарматним м'ясом", зокрема, для боїв під Авдіївкою.

Більше про те, як в'язнів переконують обміняти колонію на поле бою з майже гарантованим трагічним кінцем дивіться у ТСН.Тижні о 19:30 на каналі 1+1 або в онлайн-трансляції на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація