Колишнього "главу МЗС ДНР" судитимуть заочно

Колишнього "главу МЗС ДНР" судитимуть заочно

Колишнього "главу МЗС ДНР" судитимуть заочно

Фото: youtube/Ikmor Sorensen

Прокуратура Донецької області передала справу до суду.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого "міністра закордонних справ ДНР" Олександра Кофмана.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

"Під час слідства встановлено, що у листопаді 2014 року 38-річний мешканець міста Макіївка Донецької області за власною ініціативою вступив до лав терористичної організації "ДНР", зайнявши посаду "міністра закордонних справ ДНР", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, до повноважень "міністра" входило забезпечення дипломатичних і консульських відносин "ДНР" з іноземними державами та міжнародними організаціями, забезпечення спільно з іншими органами виконавчої влади безпеки громадян, установ і інших об'єктів невизнаної республіки за кордоном, а також сприяння розвитку зв'язків і контактів із "співвітчизниками, які проживають за кордоном".

Як зазначається, з листопада 2014 до лютого 2016 року, перебуваючи на посаді, "очільник МЗС" популяризував та розповсюджував ідею так званої незалежності "ДНР", направлену на зміну меж території та державного кордону України, а також роздавав відповідні накази підлеглим.

У зв'язку з цим "міністр" обвинувачується в участі у терористичній організації, за що йому "світить" до 15 років позбавлення волі.

Окремо у відомстві пояснили, що рішення про передачу справи до суду для заочного засудження поплічника терористів було ухвалено через те, що правопорушник й досі перебуває на непідконтрольній українській владі території та на допити до слідчого не з'являється.

Нагадаємо, 23 лютого ватажок "ДНР" Олександр Захарченко звільнив Кофмана та призначив на його місце Наталю Ніконорову.

Повʼязані теми:

Наступна публікація