Конфлікт на Донбасі можливо припинити - Олександр Хуг

Конфлікт на Донбасі можливо припинити - Олександр Хуг

В ОБСЄ нарікають, що через війну страждає цивільне населення.

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг вважає, що конфлікт на Донбасі можливо припинити, але це мають зробити сторони, які беруть в ньому участь.

"Саме сторони мають завершити конфлікт. Ми лише спостережна місія і допомагаємо їм. Ми не встановлюємо міни, не стріляємо із артилерії - ми тільки документуємо це. Сторони зобов'язалися припинити цей конфлікт, і я вважаю, що це можливо, якщо вони матимуть на те бажання", - сказав він в інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, ситуація уздовж лінії розмежування у зоні АТО залишається непередбачуваною, коливається кількість порушень режиму тиші, а зона, яка має бути без озброєння і військових, залишається напруженою і небезпечною.

"Сторони продовжують боротьбу, а звичайні люди і далі страждають. Сторони мають дотримуватись тих домовленостей, яких вони досягли 2 роки тому, задля припинення страждання цивільного населення", - сказав Хуг.

Нагадаємо, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, спостерігачам ОБСЄ заважають пересуватися з обох сторін лінії контакту. За його словами, спостерігачам переважно заважають вільно працювати в зонах, непідконтрольних Україні - 80% обмежень припадає саме на такі території.

Повʼязані теми:

Наступна публікація