Заборонена КПУ, Сталін та робітник з колгоспницею: як відзначали 1 травня в "ДНР"/"ЛНР"

Свято 1 травня на окупованих територіях Донбасу відбулося в "кращих" традиціях СРСР.

В окупованому проросійськими бойовиками Донецьку на честь свята 1 травня представники "ДНР" влаштували масову ходу центром міста і мітинг.

Кілька тисяч учасників маршу пройшли від Музичного парку до площі ім. Леніна, передають "Новини Донбасу".

Учасники ходи йшли під банерами з назвами своїх профспілок, підприємств та установ. Всі назви були надруковані на нових банерах і плакатах, в основному, з символікою угруповання "ДНР". На плакатах були гасла "За профспілковий рух", "В єдності наша сила", "Нам піднімати Донбас" та інші. Були і плакати з портретом Йосипа Сталіна.

1 травня в Донецьку

Організаторами акції виступили незаконне громадський рух "Молода республіка" і сепаратистська партія "Донецька республіка" - організації підпорядковані угруповання "ДНР" і виступають ініціаторами всіх пропагандистських мітингів та інших заходів на окупованій території.

Крім того, в Донецьку влаштувала традиційна хода заборонена на території України "Комуністична партія України".

На площі ім. Леніна під час мітингу учасникам роздавали агітаційні матеріали від організації "Донецька республіка" - листівки про Дениса Пушилине, Олександра Захарченко та інших.

"Хода з нагоди першотравня" почалася о 10:00, до площі Леніна на мітинг прийшли близько 10:30, а вже в 11:00 на площі було порожньо - агітаційні намети згорнули, учасники маршу і мітингу залишили площу", - зазначає видання.

Разом з тим в окупованому Луганську також пройшов мітинг на честь Першотравня.

"Кілька тисяч людей вийшли на центральну площу міста під прапорами незаконній організації "ЛНР", у декого в руках були прапори Російської Федерації, а також незаконного руху "Світ Луганщині", - пишуть "Новини Донбасу".

1 травня в Луганську

Також відбувся святковий парад, в якому взяли участь творчі колективи. По центральній вулиці Луганська проїхав військовий автомобіль, у якому сидів "шахтар" з відбійним молотком, а також "робітник і колгоспниця", які тримали в руках серп і молот.

Повʼязані теми:

Наступна публікація