Кремль не дає наказу окупантам припинити обстріли на Донбасі - МЗС

Кремль не дає наказу окупантам припинити обстріли на Донбасі - МЗС

Фото: Міністерство оборони Росії

Українські дипломати доносять до міжнародних партнерів те, що необхідно і надалі посилювати тиск на РФ.

Російська влада не дає наказ бойовикам на Донбасі припинити обстріли, заявив директор Департаменту політики та комунікації МЗС України Олексій Макеєв в ефірі "5 каналу".

"Ми за останні дні побачили, що хоча і інтенсивність обстрілів суттєво знизилася, про припинення вогню не йдеться. І на жаль, знову-таки для української сторони, тому що ми послідовно закликаємо Росію припинити вогонь і ці месиджі постійно також ідуть і з Берліна, і з Парижа в Москву. Ми бачимо, що Кремль не дає відповідного указу своїм окупаційним силам та контрольованим Кремлем бойовикам", - сказав він.

Макєєв додав: щодня українські дипломати доносять до міжнародних партнерів те, що необхідно і надалі посилювати тиск на РФ.

"Українські дипломати намагаються щодня доносити до наших міжнародних партнерів – це те, що ситуація, на жаль, не покращується і про те, що треба далі посилювати тиск на Російську Федерацію, бо без того, щоб Москва була змушена грати по правилах, виконувати Мінські домовленості, будь-якого процесу годі й очікувати", - сказав він.

За минулу добу від опівночі в зоні проведення АТО сталося десять випадків порушення режиму тиші бойовиками. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Зі стрілецької зброї, гранатометів і кулеметів терористи вели вогонь по українським військовим у Мар'їнці, Широкиному та Павлопіллі. Стріляли також і поблизу Донецька – у Верхноторецькому та біля Авдіївки. На Луганщині збройна провокація зафіксована в районі Новоолександрівки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація