Кривавий обстріл Оленівки: сили АТО довели свою непричетність до трагедії

Кривавий обстріл Оленівки: сили АТО довели свою непричетність до трагедії

Фото: Reuters

Сили АТО не могли здійснити обстріл у зв'язку з тим, що розташовувались занадто далеко від місця трагедії

Сили АТО розповіли, що не мають стосунку до обстрілу контрольного пункту поблизу населеного пункту Оленівка, в ході якого загинули мирні мешканці. Про це йдеться у заяві прес-центру штабу АТО.

Військові зазначають, що вони не могли здійснити обстріл КПВВ, адже розташовувались поза зоною досяжності мінометів.

"Відстань від першої позиції підрозділів ЗСУ до місця інциденту становить 6,6 км. Виходячи з тактико-технічних характеристик 82-мм мінометів, зауважуємо, що вони не могли застосовуватися на такій відстані, адже у міномета 2Б14 "Піднос" максимальна дальність стрільби становить 3000 метрів, а 2Б9 "Васильок" – 4200 метрів", - зазначили у прес-центрі.

При цьому, здійснити прицільний обстріл можна лише з території, яка підконтрольна бойовикам.

Окрім того, зазначається, що сили АТО відвели озброєння калібром понад 100 мм, зокрема 120-мм міномети та 122-мм гармати, на встановлені Мінськими домовленостями  відстані.

"Переміщення українськими підрозділами такого озброєння в бік лінії розмежування не відбувалось, що підтверджується представниками СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Поміж тим, в прес-центрі повідомили, що обстріл Оленівки – це спланована акція терористів. Адже у ніч із 26 на 27 квітня ЗСУ не застосовували артилерійські гармати.

"Трагічні події у селі Оленівка – це цинічна, заздалегідь спланована терористична акція, організована російсько-окупаційними військами, коли з метою дискредитації ЗСУ ворог готовий обстрілювати мирних мешканців на підконтрольних бойовикам територіях", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, щонайменше четверо людей загинуло і ще семеро постраждало внаслідок обстрілів бойовиків поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Оленівка. Жертвами стали мирні мешканці, які не встигли пройти контроль і заночували в автомобілях неподалік КПП Новотроїцьке.

У морзі Донецька ОБСЄ повідомили, що вони отримали чотири тіла з Оленівки: троє чоловіків і одна жінка. У міській лікарні зазначили, що одна людина звернулася з осколковими травмами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація