Кучма пояснив, для чого бойовики затягують процес обміну полоненими

Кучма пояснив, для чого бойовики затягують процес обміну полоненими

Кучма розповів, чому бойовики затягують обмін полоненими / Фото: УНІАН

На його думку, багатьох із списку вже може не бути серед живих.

Представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявляє, що бойовики затягують обмін полоненими та використовують це як фактор впливу на Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Останній раз ми двічі домовлялися про кількість, а потім вони приїжджали, і знову все по-новому починалося. Для них затягування цього процесу - як ниточка впливу на Україну, яку вони бояться втратити. І вони ж обов'язково цю проблему пов'язують з повною амністією. Кажуть: ви давайте амністію на всіх. Але амністія, вона ж повинна персональною бути!" - пояснює Кучма.

За його словами, востаннє в Мінську обговорювався список з 133 осіб, але він переконаний, що багатьох із них вже може не бути серед живих.

"Ми говоримо: ви скажіть хоча б, у вас ці люди є чи ні? Вони і цього не кажуть. Думаю, там багатьох людей з нашого боку вже немає", - вважає він.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, незважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 24 січня бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 23 січня - 38 разів, 22 січня – 17 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація