Лавров запевнив, що Росія готова погодитися на збройну місію ОБСЄ на Донбасі

Лавров запевнив, що Росія готова погодитися на збройну місію ОБСЄ на Донбасі

Фото: Reuters

Російський міністр заявив, що завжди можна знайти прийнятний національний склад місії спостерігачів.

Росія готова погодитисяна те, щоб рішенням ОБСЄ група спостерігачів на лінії розмежування на Донбасі отримала право носити особисту зброю.

Про цезаявив глава МЗС Сєргєй Лавров в інтерв'ю програмі "Вести в суботу".

"Ми будемо готові, якщо це допоможе справі, погодитися на те, щоб рішенням ОБСЄ ось ця додаткова група спостерігачів, які будуть контролювати лінію розмежування в місцях складування важких озброєнь, мала право носити особисту зброю", – зазначивЛавров.

"Пістолети для самооборони. Ця практика існує. Можна вважати, що це елемент поліцейських функцій, але, перш за все, це охорона і моніторинг непорушення лінії відведення та місць складування", – наголосив російський міністр.

Він додав, що завжди можна знайти прийнятний національний склад місії спостерігачів.

"Тут йдеться не про те, СНД або не СНД, а про те, що досвід такого роду заходів щодо лінії ОБСЄ і ООН показує, що дуже часто беззбройні спостерігачі більш захищені, ніж за наявності особистої зброї", – вказав Лавров.

За його словами, "ми на такий компроміс готові, справа за іншими нашими партнерами".

"Я вже сказав, що ми були б готові погодитися на те, щоб ось цих додаткових спостерігачів забезпечити особистою зброєю, але це викликає неприйняття дуже багатьох членів ОБСЄ", – запевняє глава російського МЗС.

Нагадаємо, між учасниками переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі тривають суперечки про чисельність майбутнього поліцейського контингенту ОБСЄ для гарантування безпеки проведення виборів на окупованому Донбасі. Мінімально можлива кількість — від півтори тисячі. Однак Київ вважає таку чисельність неприпустимо малою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація