"ЛНР" після замаху на Плотницького перетворилася на поле битви спецслужб РФ – активіст

"ЛНР" після замаху на Плотницького перетворилася на поле битви спецслужб РФ – активіст

Фото: Getty Images

Конфлікт між ватажками "ЛНР" будуть вирішувати у Москві, вважає Снєгирьов. 

В окупованому Луганську після замаху на головного терориста області Ігоря Плотницького активно працюють представники російських спецслужб.

Про це повідомив співголова громадської організації "Громадська ініціатива "Права Справа" Дмитро Снєгирьов.

За його словами, розквартировані у Луганському готелі "Дружба" працівники російських спецслужба намагаються звести до мінімум наслідки конфлікту всередині "ЛНР".

"Основним завданням росіян є мінімізація наслідків внутрішнього конфлікту всередині самої "ЛНР" між лідерами двох ворогуючих кланів — Плотницьким і "главою МДБ" Леонідом Пасічником. Представники ФСБ РФ наполягають на збереженні існуючого стану речей, коли Плотницький і Пасічник залишаються на своїх місцях, і передачі в подальшому всіх владних повноважень самопроголошеному "міністру МДБ ЛНР", - повідомив Снєгирьов.

На його думку, саме цим пояснюються розбіжності у повідомленнях про стан здоров'я Плотницького і строки його повернення до роботи.

Так, 6 серпня на сайті Плотницького з'явилося аудіозвернення, в якому він звинуватив у замаху  спецслужби США і України, а свою промову завершив словами про те, що із ним не сталося нічого серйозного. Вже за годину запис видалили. 7 серпня з'явилися повідомлення про те, що ватажок "ЛНР" нібито виписаний з лікарні і в понеділок може повернутися до роботи.

Натомість станом на ранок 8 серпня ситуація зазнала кардинальних змін. Повідомляється, що Плотницький залишається в лікарні Луганська і стан його залишається "важким, але стабільним".

"Фактично територія ЛНР перетворилася на поле битви представників російських спецслужб - ГРУ ГШ ЗС РФ та ФСБ РФ, які представляють інтереси ворогуючих сторін конфлікту всередині самої "республіки". Подальший розвиток подій і доля учасників конфлікту Пасічника і Плотницького буде вирішуватися не в Луганську, а в Москві", - резюмував активіст.

Нагадаємо, вибух в окупованому Луганську прогримів уранці 6 серпня. Спочатку в лікарні, куди терміново госпіталізували Плотницького, запевняли, що отримані поранення не становлять загроз життю бойовика. Проте пізніше з'ясувалося, що глава терористичної "ЛНР" перебуває у важкому стані і йому роблять операцію.

На сепаратистських сайтах з'явилася інформація, що замах на Плотницького скоїла українська диверсійна група, проте в АП спростували це обвинувачення. Своєю чергою заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука назвав чотири ймовірні причини замаху на ватажка бойовиків "ЛНР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація