Мати вбитого під Іловайськом героя віддала державну компенсацію за сина військовим

Мати вбитого під Іловайськом героя віддала державну компенсацію за сина військовим

Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Полк, а колись добровольчий батальйон, зажив слави одного з найкращих у МВС.

На базі полку поліції "Миротворець" відкрили меморіал загиблим воїнам підрозділу. Добровольчий батальйон створювався на початку 2014-го року з колишніх солдатів миротворчих місій і за більше ніж два роки війни пройшов не одну "гарячу точку" буремного Донбасу, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Бійці підрозділу воювали у Слов'янську, Дзержинську, Іловайську, Краматорську та інших містах. У боях "Миротворець" втратив 23 своїх воїнів. Їхню пам'ять прийшли вшанувати родичі, бойові побратими та представники влади. "Я мама загиблого під Іловайськом бійця", - пояснює свою присутність пані Ганна, котра не може стримати сліз. Її 20-річного сина Андрія росіяни підступно розстріляли, а тіло поховали місцеві – тільки через деякий час за допомогою волонтерів його вдалося знайти і повернути родичам. Гроші, які держава виплатила пані Ганні за сина, вона віддала батальйону. "Хай вони збережуть комусь життя", - пояснила вона.

Імена 23 бійців викарбували на меморіалі загиблим воїнам підрозділу поліції "Миротворець"

Імена 23 бійців викарбували на меморіалі загиблим воїнам підрозділу поліції "Миротворець"

"Миротворці" самі вирішили йти на допомогу в Іловайськ, який уже було фактично оточено. Це були пекельні пять днів під постійними обстрілами ворога, згадує перший комбат батальону Андрій Тетерук. "Майже по двадцять годин на добу ми вели бойові дії", - розповів він. У ті дні в Іловайську загинули загалом 10 бійців батальйону.

Імена загиблих "миротворців" тепер навіки закарбовані в мармурі. "Завжди буде нагадувати всім про героїв-добровольців, про 23-х хлопців, які не чекали повісток військкоматів, а самі пішли за свою Україну", - наголосив на відкритті меморіалу секретар РНБО Олександр Турчинов.

Сьогодні на базі присутні як ветерани підрозділу, так і новачки, яким пощастило вступити до лав "Миротворця". Але більшість бійців не змогла взяти участь у відкритті меморіалу, бо й зараз на сході виконує бойові завдання. "Один із найбільш професійних і підготовлених бойових підрозділів Національної поліції", - охарактеризував полк "Миротворець" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. І побажав бійцям перемог і здоров'я.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація