Мінометні обстріли під Зайцевим та російські літаки-розвідники біля Криму. Мапа АТО

Мінометні обстріли під Зайцевим та російські літаки-розвідники біля Криму. Мапа АТО

Бойовики гатили із мінометів по українських позиціях / Фото: Reuters

За добу був поранений один український боєць. 

Протягом минулої доби бойовики сконцентрували активність в околицях окупованої Горлівки.

Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, одного українського військового було поранено.

За даними силовиків, на Луганщині протягом доби було повне затишшя. Натомість на Донецькому напрямку обстріли позицій сил АТО відбувалися уздовж всієї лінії фронту – від Світлодарської дуги до Донецького аеропорту.

Так, поблизу селища Зайцеве неподалік Горлівки ворожі сили тричі обстріляли українські позиції з мінометів калібру 82 та 120 мм. Загалом у бік військовослужбовців ЗСУ випустили вісім мін.

Натомість у Майорському та західних передмістях Горлівки ворог влаштував низку збройних провокацій з використанням стрілецької зброї та гранатометів.

Ще одну провокацію проросійські окупанти влаштували поблизу селища Невельське Ясинуватського району. Там ворог вів вогонь із мінометів по українських позиціях. Бойовики також вели обстріли із озброєнь танка та БМП-2, які заборонені Мінськими домовленостями.

Поблизу Донецького аеропорту обстріли не припинялися впродовж доби, при цьому важке озброєння не застосовувалося.

На Маріупольському напрямку сили супротивника здійснили мінометний обстріл поблизу села Лебединське Волноваського району.

Уздовж адміністративної межі із окупованим Кримом був зафіксований проліт двох російських літаків-розвідників.

Нагадаємо, раніше у прес-центрі АТО заявляли, що бойовики випустили більше десятка мін по позиціях АТО під Маріуполем. Провокації відбулися і у районі Донецького аеропорту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація