Мінометний вогонь бойовиків та поранений український військовий. Як минула доба у зоні АТО

Мінометний вогонь бойовиків та поранений український військовий. Як минула доба у зоні АТО

Фото: Reuters

Ворог вів вогонь у трьох напрямках. 

Протягом минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі ситуація залишалася контрольованою, поранення зазнав один український військовий. Про це на брифінгу заявив речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Силовики утримують позиції на лінії зіткнення, однак бойовики продовжують вдаватися до збройних провокацій здебільшого з легкого озброєння.

На Луганському напрямку бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню. Так, біля Новозванівки вони стріляли переважно зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів та  один раз із зенітної установки. Ворог випустив одну міну зі 120-мм міномета. Ще одна провокація відбулася біля Попасної, яка тривала лише одну хвилину.

На Донецькому напрямку  бойовики один раз застосували важке озброєння - 82-мм міномет поблизу Авдіївки. Решта провокацій з боку бандформувань були з легкого озброєння. Найбільше - в районі Авдіївки та на околицях Горлівки, у Новгородьскому та Верхньоторецькому. Загалом на цьому напрямку ворог не дотримувався перемир'я 10 разів.

На Маріупольському напрямку була найбільш обширна географія ворожих провокацій. Тут бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів в районах Гранітного, Водяного, Мар'їнки, Талаківки, Павлополя та Широкиного. Біля останнього бандформування випустили 8 мін з 82-мм міномета у темну пору доби. Усі інші провокації були з легкого озброєння – більша частина з них відбулася після шостої вечора. На цьому напрямку незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир'я.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, один отримав поранення в районі села Водяне.

Нагадаємо, унаслідок бойових дій на сході України в серпні 2016 року постраждав 91 мирний житель, 16 з них загинули. Про це повідомляв вісник ООН.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація