Місія ОБСЄ помітила в захопленому Комінтерновому озброєних "ДНРівців"

Місія ОБСЄ помітила в захопленому Комінтерновому озброєних "ДНРівців"

Місія ОБСЄ зафіксувала 10 озброєних бойовиків ”ДНР” у селищі Комінтернове / Фото: Reuters

Також були зафіксовані сліди від ударів з 82-мм мінометів.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 10 озброєних бойовиків "ДНР" у селищі Комінтернове.

Про це йдеться у звіті місії за період новорічних свят. 

"3 січня Спеціальна моніторингова місія відвідала Комінтернове (23 км на північний схід від Маріуполя) та спостерігала приблизно 10 озброєних членів "ДНР", - зазначили спостерігачі.

Кілька місцевих мешканців (чоловіків і жінок - людей старшого та похилого віку) наблизились до них, щоб повідомити про обстріл селища 31 грудня 2015 року. 

Представники місії помітили три воронки та, проаналізувавши їх, дійшли висновку, що обстріл вівся з 82-мм мінометів.Також спостерігачі помітили пошкодження воріт, огорожі та дерева біля одного із будинків. За їхньою оцінкою, пошкодження були спричинені від осколків та непрямого вогню, а рубці на дереві з'явилися нещодавно. 

Один місцевий мешканець показав спостерігачам хвостову частину 82-мм міни, яка за його твердженнями, була видалена з однієї з воронок. 

Також спостерігачі ОБСЄ заявили, що двоє бойовиків "ДНР" з'явилися та завадили місії відвідати район, розташований на схід від селища.

Як повідомлялося бойовики зайшли в "сіре" Комінтернове 22 грудня разом з бронетехнікою. У селищі відразу стали шукати порожні будинки, а спостерігачів ОБСЄ на територію не пустили. Бойовики вдалися до обшуків цивільного населення, а переговори щодо звільнення селища - відмовилися йти.

ОБСЄ вважає захоплення Комінтернового порушенням Мінських домовленостей

ОБСЄ вважає захоплення Комінтернового порушенням Мінських домовленостей

Повʼязані теми:

Наступна публікація