Місія ОБСЄ встановила потужні відеокамери на боці бойовиків біля Авдіївки

Місія ОБСЄ встановила потужні відеокамери на боці бойовиків біля Авдіївки

ОБСЄ встановила свої камери в Авдіївці

Спостерігачі контролюватимуть територію на відстані 10-15 км.

У суботу вдень неподалік Дебальцевого український військовий підірвався на розтяжці. Врятувати його медики намагалися і у кареті швидкої, і на операційному столі, але він помер від великої втрати крові, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поранених із передової у лікарні привозили і вночі. Їхнім життям ніщо не загрожує.

Найгарячішою точкою на сході залишається Авдіївська промзона. Бойовики обстрілювати її з мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів, аж поки до Авдіївки не приїхали спостерігачі місії ОБСЄ.

Після чого на позиціях стало неймовірно тихо. Міжнародні спостерігачі у супроводі посиленої охорони піднялися на потрощену терористами багатоповерхівку на околицях міста. Уже нагорі комісія показала нові камери з обертом у 360 градусів. Тепер, кажуть, їм буде видно все, що відбувається на лініі фронту.

Остання доба у зоні АТО була неспокійною

Остання доба у зоні АТО була неспокійною

Авдіївка стане третім місцем у зоні АТО, де працюють такі камери. Раніше вони були встановлені в Широкиному та Зайцевому. Спостерігачі запевняють, що встановили таку ж камеру і на боці бойовиків.

"Дозволяє бачити на відстані 10-15 кілометрів. Ми встановили таку ж камеру на шахті "Октябрська", яка дозволяє побачити таку ж картинку, але з іншої сторони. І все побачене буде у наших звітах", - пообіцяв перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

Армійці кажуть: якщо камера посприяє миру – хай стоїть. Українським військовим приховувати нема чого – першими вогонь вони не відкривають. Єдине, за що хвилюються – чи не потраплять їхні позиції під нагляд бойовиків. Повної довіри до ОБСЄ у бійців немає.

За два роки поважна місія досі не визначила винуватців війни та тих, хто зараз провокує та починає обстріли. Прямої відповіді на ці питання представники місії досі уникають. На їхню думку, стріляють обидві сторони. Військові ж кажуть, що про довіру після таких "висновків" серйозної мови немає.

Нагадаємо, раніше військові під Горлівкою виступили проти встановлення відеокамер ОБСЄ. На їхню думку, користі з них не буде, а шкода – можливо.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація