Морпіх про бойовиків: там просто потолоч добровольців, кричать "Аллах акбар"

Морпіх про бойовиків: там просто потолоч добровольців, кричать "Аллах акбар"

Ворог активізувався, щойно район залишили спостерігачі ОБСЄ.

На півдні Донеччини бойовики залили бетоном одну зі своїх позицій і залишили на поверхні тільки вогневі точки. З них і гатять по українських військових щодня, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Прапор вивішують і Російської Федерації, і "ДНР". Мені здається, там просто потолоч зібрали – по купці, по людині з кожної хати. Інколи, коли стріляють із гранатомета, кричать: Аллах акбар", - розповів український морських піхотинець із позивним "Псих". Його побратими до поняття перемир'я всерйоз не відносяться. "Тут, на цій ділянці, не буває такого слова. Тут максимум було 5-6 годин тиші. А так – постійно, 15-20 хвилин, потім година – і стрілянина", - твердить морпіх із псевдо "Кіборг".

Одразу після від'їзду спостерігачів ОБСЄ на Приазов'ї активізувався ворог

Одразу після від'їзду спостерігачів ОБСЄ на Приазов'ї активізувався ворог

За позиціями українських військових спостерігає навідник, який реагує на рухи і наказує снайперу стріляти. "Якщо про снайпера говорити, то це підготовлені. Б'ють дуже низько, голову неможна підняти. Навіть уночі не дають визирнути, чи є там хтось", - зізнається боєць із позивним "Людожер". До куль і снарядів над головами військові, зізнаються, вже звикли: якщо раніше одразу падали на землю, то зараз спокійно займають свої місця на бойових позиціях.

Напередодні одному з морських піхотинців, що тримають рубежі вздовж берега Азовського моря на схід від Маріуполя, куля влучила в спину. Вона зрикошетила від іншої поверхні, і якби військовий був без бронежилета, могла б стати смертельною.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація