Музиканти дали святковий концерт на "нульовій" позиції під носом у бойовиків

Музиканти дали святковий концерт на "нульовій" позиції під носом у бойовиків

Фото: УНІАН

Святковий настрій було забезпечено бійцям 54-ї бригади.

Поблизу селища Луганське на Донеччині день Збройних сил України відсвяткували під акомпанемент артилерійського "феєрверку" від бойовиків. Обстріл не зіпсував святкового настрою оборонцям рідної землі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бійці 54-ї бригади, яка вже майже рік боронить позиції на Світлодарській дузі під командуванням легендарного кіборга "Купола", вирішили зробити музичну паузу. "Командир бригади прислав нам музикантів", - оголосив комбат, зібравши бійців. Тож на самісінькій передовій свято відзначили концертом.

Українські військові відсвяткували річницю ЗСУ, не зважаючи на обстріли бойовиків

Українські військові відсвяткували річницю ЗСУ, не зважаючи на обстріли бойовиків

Однак святкування не було тривалим. Сутеніє у грудні швидко – відповідно, й обстріли ворога починаються раніше. На позиції щоночі сиплеться навіть 120-міліметрове залізяччя артснарядів і мін. Бійці кажуть, що обстріли останнім часом тривалі – по дві або й три години. Немає спокою і вдень: оскільки дерева стоять голі, то в терористів пряма видимість позицій українських солдатів. Тому поміж шанцями частенько доводиться бігати, ще й докладаючи зусиль, аби втриматися на ногах на засніжених кучугурах. Попри всі складності рельєфу та щоденного побуту, бійці не втрачають почуття гумору. "Обов'язково, ми цього сподіваємося і чекаємо, без цього ніяк. Ну як же, не привітати? Це вже буде хамство", - іронізують вони про очікування особливих "привітань" від росіян із днем створення української армії.

Як уже повідомлялося, у своє професійне свято військові на передовій розповіли, чого хочуть найбільше - не втрачати у війні побратимів і частіше бачити рідних. Українське військо гартується не на навчаннях і в казармах, а на передовій АТО. Бійці кажуть, що тільки тут і може сформуватися справжня армія, котрою можна пишатися та котра здатна захищати державу від зовнішніх ворогів.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація